❤ (。◕‿◕。) ❤

Masalah Orang Introvert

yanchii | 12:00 | 0Comments |
20/12/2017



Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Hari ni tak ada wordless wednesday sebab tak tangkap gambar hahaha. Jadi hari ni nak cerita Yan pergi kenduri kahwin jiran lama, macam tak sangka masa cepat berlalu sebab dulu Yan kenal pengantin perempuan tu masa masih di bangku sekolah rendah tau2 sekarang dah kahwin? Pape pon tahniah! Yan harap korang berbahagia sehingga ke anak cucu cicit cocot semuanyalah hahaha.  

Sebenarnya bukan nak cerita pasal pengantin tapi nak cerita pasal Yan cuma ada kaitan dengan kenduri hahaha. Dipendekkan cerita Yan tergolong dalam manusia2 jenis Introvert. Kalau yang tak tahu apa introvert tu boleh google sekarang. Jadi, Yan selalu tak selesa pergi kenduri sebab banyak orang, kelakar kan? Orang jenis introvert ni lagi suka duduk sorang2 (lonely nya hahaha) tapi bukan bermaksud tak suka bergaul okay! Jangan salah faham. Introvert lebih suka bergaul dalam kumpulan yang kecil (small circle gitu) kalau kes Yan cuma 2-3 orang je Yan akan bercakap tapi bila dalam kumpulan 5-6 atau lebih Yan lebih suka diam dan dengar sahaja. 

Yan bukan tak suka pergi kenduri kahwin ke apa tapi nak buat macam mana mana? Nama pun kenduri kahwin mestilah banyak orang hahaha. Kena hadam jelah Yan oi. Beza banyak orang dekat kenduri dengan mall ni kalau kenduri manusia2 banyak berkumpul dekat satu tempat tapi mall tak berkumpul sebab ada banyak ruang (kedai) jadi Yan jadi stress bila ruang yang ada dipenuhi dengan banyak manusia hahaha sebab tu Yan tak kesah kalau kat tempat lain kalau kenduri tu banyak sangat orang confirm Yan stress. Setiap kali pergi mana2 kenduri mesti Yan nak balik cepat hahaha jahat betul (macam budak ajak mak nak balik).  Yan memang tak sembang dengan sapa2 duduk semeja dengan Yan kecuali kalau mereka yang mulakan dulu perbualan hahaha lagi pun Yan selalu tak bercakap kalau tengah makan. Sadisnya hidup. Yan lemah betul social skill kalau jumpa stranger nih haih..  Korang ada ke jenis macam ni?  Ke Yan sorang je??  Hahaha XD

Thanks for reading and see you later. Bye! 

Thank you for Reading ≧ω≦ Leave a comment!

0 Lovely Comments:

Post a Comment

Thank you for leaving your comment ♥

Copyright©2012-2018.Allright Reserved by Yan