❤ (。◕‿◕。) ❤

Trip ke Menara Alor Star

yanchii | 14:34 | 0Comments |
Assalamualaikum....

Haip! Hari ni saya dengan family pergi naik menara. Cuma kali ni abg saya tak ikut sbb dia gi trip kt Langkawi. Masa naik menara tu kena masuk lif, masa tu saya buat relax je la sbb same je mcm naik lif kt super market (hehehe..).
Dah naik atas tu badan tak balance sbb pening pulak naik lif tadi (xtau la npe..) saya cari je la teropong yg ade kt atas tu nak tengok pemandangan kat bawah. Mmg best la sbb kita boleh nampak dengan jelas ala-ala HD gitu (kih3). Dah puas-puas tengok kt teropong tu saya gi kt kedai cenderamata untuk saya dan Boy sekali (ehem2). Hehehe.. Saya beli cawan yang ade gambar menara dengan tulisan sekali. Untuk Boy pulak rahsia ler.. kang kalau saya bthu nnti korang bthu dia pulak pecah rahsia weh..

Gambar Menara (susah gak nk snap sbb tinggi bangat)



Okey, lepas tu kami pergi ke Rumah Kelahiran DR.Mahathir Muhammad. Kami sempat masuk rumah dia je tempat-tempat lain yang ade kt sekeliling dia tak sempat nak pergi sbb kami dah letih. Sempat snap nie je la. Nampak tak bayang2 saya dlm tu?? hehehe...




Okeylah.. saya da penat ni.. Nak rehat pulak.. Bye...














Thank you for Reading ≧ω≦ Leave a comment!

Masa bersama Keluarga...

yanchii | 23:33 | 0Comments |
Assalamualaikum...

Yo! hehehe... Sepatutnye time cuti ni saye kena banyak update la kan? Sorry la mase cuti ni banyak kerja pulak yg datang. Sekarang ni, saya tengah bercuti kat kampung. Hohoho... Ramai jugak tanye "best balik kampung?" hahaha.. Saya biase2 je bile balik kampung ni. Okey, hari ni saya dengan family pergi Muzium Padi. Yer... Saya lahir kat Kedah tapi malangnyer saya dibesarkan di Selangor. Malang kan.. sbb saya tak pernah pon melancong kat negeri kelahiran sendiri.. huuuuuu.... 

Saya tunjuk beberape gambar jelah eh.. Hehehe...



(Haaaa... Pilih beras mane yg korang nak)

(Ade la jgak niat nak naik atas kerbau tu. thee..)

Okey lah... sampai situ jela gamba yg boleh tunjuk pon.. yg laen kt fb.. hahahaha... Cau dulu..


Terima Kasih Kerana Membaca ^_^













Thank you for Reading ≧ω≦ Leave a comment!

Segmen : Saya Nak Banner

yanchii | 18:05 | 2Comments |
(Klik baner kalau nak join tau)
Warna Background : Pink pekat (#FF00CC) + Pink cair (#FF66CC)
Doodle : http://i.imgur.com/qFWpL.png
Perkataan dan warna perkataan : Jom Serbu Blog Yan ! / Perkataan Hitam+Ungu (#CC66CC)












Thank you for Reading ≧ω≦ Leave a comment!

Kejutan di Mary Brown

yanchii | 18:40 | 0Comments |
Assalamualaikum.....

Selamat Petang semua! Hari ini saya dan adik saya buat kejutan kat mak kami, yelah sempena Hari Ibu. Tapi saya ada dengar yg Hari Ibu tu tak boleh sambut sebab ia sambutan orang Kristian. Jadi saya buat hari sabtu(hari ni) dan bukan nyer esok(esok baru hari ibu).
Mula-mula saya cakap la kat mak nak makan kat Mary Brown sama2.Then, mak setuju jelah. Sebelum ni, mak pernah nampak saya dan adik beli hadiah tapi mak ingat tu untuk Hari Guru kiranya nasib la tak kantoi kan.. huuuu... (=,=")

Dah siap-siap nak pergi tu saya ngan adik cepat-cepat sorokkan hadiah kat belakang kereta tiba-tiba.

Mak : Alahai, kereta nie tak de minyak la

 Hamik... Terkejut beruk lah.. Sampai Beruk pon jeles tangok muka saya.. (kih3)
Then, mak suruh naik kereta kiteorang yg satu agi. Haaaaa.. time ni mmg payah la sbb nak amik hadiah pastu sorokkan kat belakang kereta yg kiteorang nak naik tu. Nasib tak kantoi. Naik kereta pastu sampai la kat Mary Brown, mak masih tak perasan pape.. Saya dengan adik buat mcm tak ada pape berlaku la sbb nanti kantoi abis lah segala rancangan yg saya buat. Adik cadang makan kat tempat yg ada buaian. Saya dengan mak ikut je la sbb mcm idea yg bagus. Lepas makanan dah terhidang atas meja saya cakap kat mak.

Mak, nak kunci kereta. Kakak tertinggal telefon lah.

Mak pun bagi jelah, hahaha... tak kantoi lagi... bagus2.. Adik pun ikut la sekali nak amik hadiah jugak. Bukak kereta amik hadiah pastu senyap-senyap datang kat belakang mak kami. Then...

Selamat Hari Ibu!

Terkejut mak saya.. Hehehe.. Jahat kan? pastu mak pun mcm tak boleh nak kata pape.. Terharu kot yelah first time buat kejutan terkejut beruk tu. Mak ckp la Terima Kasih.. Kami jawap la Sama-sama.. (hehe..)

(bear tu nak posing gak)

(keadaan dalam beg)

Masa tu saya tengah mesej dengan boy  (hehe..). Pastu saya dapat mesej yg dia ade dekat-dekat dengan Mary Brown tu. Haaaa... Terkejut Beruk agi.. Pastu saya cakap la kat mak saya pastu mak suruh saya cakap kat dia join kiteorang sekali. Saya pon panggil je la, dalam hati...
(mesti lagi meriah ^_^) 

Dia datang pastu makan la sama-sama dengan kami. Saya suke kacau dia. Hehehe.. pastu boy kate kena balik sbb mak ayah dia dah abis shopping. Kiteorang pon bye2 la.. huhuhu...
Then, kami pon balik.. Hehe... Seronok betul la boy datang.. hahaha...

Tapi, semua tu bukan saya yg merancang. Semua nyer datang dari Allah. Kita tak boleh nak tentukan apa yg kita nak buat tu betul-betul jadi. Alhamdulillah saya dapat luangkan masa bersama mak dan adik saya dan tak terlepas jugak dengan boy saya. (hehehe..)

Saya mungkin tak dapat nak tulis pape dlm 2 minggu ni sbb saya dah nak dekat Peperiksaan Pertengahan Tahun.. Saya tak nak gagal lagi.. huuuuuu.... Doakan untuk saya tau.....

Terima Kasih kerana membaca ^_^
















Thank you for Reading ≧ω≦ Leave a comment!

Jari Jemariku...

yanchii | 00:30 | 0Comments |
Assalamualaikum...

Huuuuuuuuu.... Letih tangan weh buat dialog. Apa? Korang tak tahu dialog apa? Meh bace ENTERI INI! Hehehe... Sebenarnya dah ada orang buatkan dialog untuk lakonan kami tapi orang tu asyik tak datang je kan. Saya buatlah back up plan. Sekurang-kurangnye saya selamatkan kawan-kawan yg lain betul tak? (betul lah tu)

Apa yg korang buat sekarang eh? Huh?? kenapa saya tanya? Hehehe.. sebab saya tulis Enteri ni pukul 12 lebih. Amacam power tak? Alaaaaa... taulah korang penah tidur lagi lewat dari saya betul tak? Cewah.. Terer la tu...

Okeylah sampai sini dulu nak taip.. Jari tangan dah mula nak nagis ni (eh?ade ke? haha) 
Selamat Malam Semua ^_^












Thank you for Reading ≧ω≦ Leave a comment!

Copyright©2012-2017.Allright Reserved by Yan