❤ (。◕‿◕。) ❤

Hadiah yang Digemari Lelaki dan Perempuan

yanchii | 16:55 | 8Comments |
Assalamualaikum...

Haip! Cuti Sekolah dah nak abis kan? Nanti tak boleh la nak On9 FB,Twitter dan sebagainyer. (Boleh je tpi bkan selalu). Saya takde kredit ni nak maen mesej ngan Boy. Siapa sudi belanja TOPUP? (kih3) Siapa suke hadiah? Semua mesti suka kan2?? Birthday Boy dlm bulan ni je sbb tu kite post enteri ni ek.. Di sini saya senaraikan hadiah yang Digemari Para Lelaki dan Wanita.. (Baca jngan xbace)



(credit kat pak cik google)


Hadiah yang Lelaki Suka

1.Dompet/Wallet 
Kalau korang tengok mmg bnyk lelaki pakai wallet yg bagai2 gitu kan. Korang boleh beli yang Boy/Father ato kawan lelaki yg korang suke berdasarkan warna ato rupe.

2.Gadget
Berdasarkan apa yang saya bace eh. Lelaki mmg suke bnde2 mcm nie (saya kureng minat) so, korang boleh gak beli untuk diorang :) contoh : Telefon bimbit,Headphone(betul ke ejaan nie?) dan sebagainyer.

3.Baju
Saya pernah belikan baju untuk Boy dan die suke sangat^^ jadi boleh je kalau nak beli baju. Walaupun nampak simpel tetapi Ikhlas kan?

4.Aksesori
Korang boleh benda yang die suka mcm Kasut,Jam tangan,Teddy bear (ek? sesat lak) contohnyer kalau la Boy korang tu suka giler kat kemare asyik2 snap sana snap sini boleh beli barang2 yg berkaitan dgn kamera. 

5.Ayat (Paling simpel)
Kalau tak de duit kan mesti kita mampu sebut "Selamat Hari Jadi" je kan? it's okey, selagi kita Ikhlas. Tapi korang boleh powerkan ayat tu sikit (jangan lebih2 lak) sbb bagi sesetengah lelaki die suke perempuan yg ade disisi die bukan kerana  hadiah ato wang semata-mata, better cari lelaki yg mcm tu tau! thee..hehehe...




Hadiah yang Perempuan Suka

1. Bunga
Kadang2 perempuan ni tak kesah pun hadiah apa janji Ikhlas dari lubuk hati kan?

2.Coklat
Ini ikut la apa yg Girl suka coklat jenis ape. Kalau saya suka je semua jenis coklat sbb saya suke giler makan coklat^^ 

3.Minyak Wangi
Perempuan dan minyak wangi mmg tak boleh berjauhan kan? hadiah mcm nie sesuai tetapi kena pastikan minyak wangi jenis apa yg die pakai.

4.Barang yg Comel
Apa2 la yang korang rase comel macam Teddy Bear,Beg,Kasut,Cermin mata ato yg pling famous skang nie perempuan suka pakai lens tpi saya tak galak kan beli lens sebagai hadiah sbb tak pasal2 mata Girl korang rosak abis...

5.Makan bersama :)
Mesti tak berapa paham kan? Alaaa.. macam Candel light dinner gitu. Alaaa kalau belanje makan sama2 kt kedai mamak pun boleh tapi kalau la die nak. Yang penting kena Romentik kalau tak nnti korang kena Bye2 dngan die.

STOP! setakat tu jelah yang boleh dikongsi oleh saya, yang penting sebelum beli hadiah pilih hadiah yang dia suka dan mesti Seikhlas Hati okey? Selamat Mencuba! ^_^v





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

8 PENGOMEN TERHEBAT!!:

FITRAH JAMIL said...

oke berguna jugak. thnx :)

Dba Dealova said...

yang penting mesti ikhlass :)

KakLangMia said...

setiap pemberian kpd seseorang,perlu ade keikhlasan...walaupun hadiah yg simple kan? ^-^

nak cadangkan satu hadiah utk someone special (KakLang pernah buat):

**bagi hadiah tabung, dlm tabung tu korang letak kertas kecik2 yg digulung.setiap kertas yg korang gulung tu,tulis la madah2 cinta..i love you ke,u r so special ke,ape2 jer la,,kakLang pnh buat nak pujuk si dia..alhamdulillah,berjaya jernihkan balik hubgan ktorg..hihihi :) **

Liyana yan said...

@FITRAH JAMIL Same2 ^_^

Liyana yan said...

@Dba Dealova Yup! Betul tu ^_^

Liyana yan said...

@KakLangMia Yerke?? hehehe... boleh try nie.. Terima kasih Kak Lang ^_^v

yan said...

hehe.. nk cube wat kt kekasih sye lah^^

Liyana yan said...

@yan Hehehe... ngade2...

Copyright©2012-2017.Allright Reserved by Yan