❤ (。◕‿◕。) ❤

Random

Liyana yan | 19:32 | 1Comments |
7/12/2014



Assalamualaikum... Yosh! Hahaha.... Yan dah lama tak update pape dekat blog ni sampai Yan sendiri lupa Yan ada blog (maigaad~). Tapi Yan aktif dekat twitter menyebabkan blog Yan Yun Yin ni dipinggirkan. Last Yan update blog bulan 8 (baru cek tadi) memang lama gilooos tak update hahaha.. macam mana nih jadi blogger tapi tak update pape? Maaf... maaf...

Lepas log in blog ni, Yan baca ada komen-komen yang tanya pasal kucing dan lain-lain tapi Yan tak tahu nak balas ke tidak sebab tarikh komen tu dah lama jadi mungkin orang tu dah dapat jawapan mungkin? (Blank seketika). Yan bukanlah pakar kucing, tapi sebab Yan selalu research pasal kucing sebab ada kucing kat rumah dan sebab tu Yan tahu serba sedikit kesimpulannya rajin-rajinlah buat research. Kalau tanya soalan yang diluar pengetahuan Yan macam mana Yan nak tolong~ Yan bukan doktor haiwan~~

Yan tak ingat last follower Yan ada masa last tinggalkan blog jadi kalau ada yang dah follow Yan dan sudah suruh Yan follow balik tapi Yan tak follow pon (kejam doh~ kau Yan) boleh komen dekat post ni atau pon tinggalkan jejak anda dekat .....

CHIT CHAT HERE [!]

dekat sebelah kanan anda... Maaf sekali lagi.. Yan memang tak perasan...

Tahun depan Yan nak masuk tingkatan 5, fuhhh... macam tak percaya dah makin tua Yan nih tapi tak tinggi-tinggi jugak.. nak spm dah Yan nih~ hahaha... dub dab dub dab gitu~ Kalau Yan ada masa lagi, Yan akan post barang kelengkapan sekolah Yan pulak untuk tahun depan, nantikan !. Owh yeee.... Bulan lepas Yan buat ujian JPJ untuk lesen motor, Yan lepas ! Pelik tak? Yan nih kejap cakap pasal itu kejap cakap pasal ini. Tajuk pon random kan? Ada banyak cerita Yan nak taip tapi Yan rasa nak taip semua dalam satu post je serta diringkaskan sebab takot Yan cerita meleret-leret pulak.. hahaha....

Ini saja untuk sekarang, Jumpa lagi ! In sya Allah :3



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Bantuan Yang Tidak Diduga

Liyana yan | 01:37 | 0Comments |
15/8/2014



Assalamualaikum...

Berapa lama dah Yan tak update blog nih? Lama juga Yan tinggalkan blog ni bersarang.
Yan baru sahaja habis menjawab kertas ujian bulanan 2 dan sekarang ni ada masa la nak 'relaks' kan? sebab tu boleh jenguk blog ni. Kawan Yan pon ada yang tanya, "kenapa kau tak post apa-apa dah dekat blog Yan Yun Yin kau tuh" dan Yan pon cakap "malas" atau "tak de idea". Maafkan Yan wahai blog~
Nak kata tak ada masa tu ada je cuma masa yang ada tu Yan gunakan untuk baca manga, tengok anime, tidur, makan dan kebanyakan masa nye berangan. Dah jadi habit dah asyik berangan saje.

Balik dari sekolah tadi memang lompat bintang ke bulan lah.. Eh? bukan lompat bumi ke bulan kemudian ke bintang ke? Well, biarkan sahaja di situ. Seronok sebab ujian dah habis walaupun subjek untuk hari ni Add math dan sejarah. Percayalah Yan banyak 'bantai' dan 'hentam' masa jawab kertas Add math dan Yan dah bersedia untuk tengok result yang bergred 'G'. Otak Yan memang tak boleh masuk kalau bab kira-kira ni, kalau jumpa soalan yang ada nombor, jumpa ada x dan y, jumpa fraction dan jumpa soalan yang kena cari kecerunan dan banyak lagi (budak yang belajar Add math kompem paham apa yang Yan cakap dan merepek nih) memang Yan gelabah dan tak tahu nak jawab macam mana. Ada la sorang kawan Yan ni pandai Add math, nak je tukar otak dengan dia. Yan tak paham betul camne orang lain boleh paham dan tahu cara jawab Add math nih.... *Sigh~

Suka punya suka, masa nak balik dari sekolah tu motor buat hal pulak.. Yan tak boleh start pon motor tuh, masa tu rasa malu gila sebab orang pandang je. Yan start motor tu hidup kejap (enjin bunyi) pastu mati balik. Masa tu Yan siap baca ayat kursi dan berdoa pada Allah, manalah tau tiba-tiba motor tu hidup balik ke... Malangnya tak hidup jugak. Tiba-tiba hujan pulak nak turun, Yan pon dengan kesabaran yang sudah hilang dan penuh rasa malu (sebab orang pandang2) Yan tinggalkan je motor kat situ dan jalan kaki untuk balik rumah. Masa baru nak jalan kaki tu ada kereta berhenti dekat tepi dan Mak cik yang bawak kereta tu tanya Yan "nak tumpang ke?" masa tu rasa macam nak nagis je.. Yan pon naiklah kereta mak cik tu.. Tapi Mak cik tu tak hantar sampai rumah Yan pon sebab dia nak ke tempat lain jadi dia turunkan Yan dekat tepi jalan tak jauh dari rumah Yan. Yan rasa bersyukur sangat-sangat masa tu. Mungkin inilah kuasa Allah pada hambanya :)


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Akhirnya....

Liyana yan | 19:52 | 1Comments |
26/5/2014




Assalamualaikum....
-Dah lama tak update blog, sudah berhabuk mungkin?
-Last Yan update bulan 3 kan? Betul lah~ Yan baru cek tadi... 
-Bulan 4 Yan tak update sebab sibuk dengan urusan sekolah dan prepare dengan peperiksaan akhir tahun.
-Bulan 5 pulak peperiksaan akhir tahun dalam 3 minggu, memang BURN sebulan tu study dan exam.
-Dah hujung bulan 5 baru free (sekarang nie lah, sbb tu dapat update).
-Bermakna Yan habiskan 2 bulan untuk prepare exam dan menjawap exam.. Siapa sangka?
-Akibatnya, Otak Yan mula tidak berfungsi dengan baik, dimana hari-hari mengadap buku (solat,makan mandi tu buat lah~) 
-Sepanjang 2 Bulan ni tak main game, tak makan maggie tak tengok anime (Naruto Shippuden) STUDY JER~
-Tau tak rasa macam nak meletop kepala otak ni, macam bom yang tengah kira countdown nak meletup.
-Tapi time exam bantai jugak~ Apa yang Yan baca masuk sikit jer, yang lain otak Yan loading macam bukak Google Chrome time internet lambat cam siput sedap masak lemak cili api (Diingatkan, Yan tak pernah makan).
-Selepas habis peperiksaan tuh, dah ingat nak cuti, tapi malangnya, 26/5 dan 27/5 masih bersekolah.
-Tapi esok Yan tak datang sebab tak belajar (selalunya bila habis peperiksaan tak belajar lagi, kasi tenang jiwa dan raga dulu).
-Ayah Yan sakit, sekarang berada di Hospital Selayang, Yan tak boleh tumpu sangat nak jawap exam sebab risau dengan ayah Yan.
-2 hari sebelum exam tamat, mak kawan Yan meninggal dunia which make me feel more sad and Yan asyik terpikir pasal ayah... 
-Masa tu, memang dah tak fokus untuk exam....
-Ayah Yan masih lagi di hospital.. Doakan ayah Yan cepat sembuh....
-Itu sahaja untuk hari ni.. Maaf kerana dah lama tak update pape :3


p/s : baru perasan, nape Yan buat dalam bentuk point? -__-
Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Entry Campur

Liyana yan | 20:46 | 0Comments |
13/03/2014



Assalamualaikum.... Lama Yan tak post apa-apa entry sebab Yan menghadapi ujian penggal satu. Walaupun begitu, ianya TERRRRRRR AMAT SUSAH. Yan Highlight sekali lagi SUSAH!!. Susah sebab Yan ulangkaji saat-saat akhir. Yan bukan tak nak ulangkaji awal-awal tapi Yan ada Kem Pemantapan Akidah untuk PPIM 2 hari sebelum ujian. Memang tak sempat nak khatam semua lah... Lagi-lagi subjek Fizik, Biologi dan Kimia. Ahaaaaaa... sekalu dengan Add Math, memang tak nak meletup sel-sel otak nie haaaa... Tak pasal-pasal Yan kena minum susu baby.. Kan ada iklan sel otak berhubung.... so, repair la sikit kepala otak Yan nie. Hari ni last ujian dan memang dah habis dah pon... Campak buku rujukan jauh-jauh (amboi~)
Tak nak tengok lagi kertas ujian tuh! Sakit kepala meh~

So, Yan terfikir lah... kenapa Yan kalau baca buku kan.... tak masuk pon dalam kepala. Ibarat kita sedang membaca tu tapi terpantul balik ilmu tu (ahaaa... ada gak eh camni?) I wonder why.....

Objektif Yan sekarang ni ialah tunggu untuk CUTI!!! Yeah!!! Hehehe... Tak sabar nak cuti.. (mengalahkan kanak-kanak riang) Hujung bulan ni Yan balik ke kampung Yan di Kedah sebab nak jumpa nenek. Lama tak jumpa nenek, harap-harap nenek masih kuat lagi. Tapi, Yan panggil nenek Yan tok tau.. Cuma kalau Yan bahasakan panggilan tok tu kat kawan-kawan Yan mesti diorang ingat Atok pulak.. So, panggil nenek je kalau nak cakap secara umum. Nenek panggil tok, Atok panggil tok wan. :)

Dan!!!! Sejak akhir-akhir ni (sebenarnya dah lama) Yan obses dengan anime Attack On Titan! Yan memang minat anime. Salah satu anime Yan layan adalah Naruto. Tapi banyak lagi anime Yan suka tengok. Dah menjadi satu hobi dan tabiat. Pape pon, Attack On Titan memang best :)

(Attack On Titan)


Akhir sekali, Yan berharap MH370 akan dijumpai dalam masa terdekat ini. Kesian dekat keluarga mangsa yang masih berharap. Yan dan keluarga sentiasa mendoakan agar kita sama-sama dapat berjumpa kembali MH370. Yakin dengan Allah, In Sya Allah... Allah akan tunjukkan jalan kepada kita.. In Sya Allah :)





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

My Birthday Today! (01/03)

Liyana yan | 21:09 | 1Comments |
01/03/2014


Assalamualaikum... Hari ni Yan dah masuk umur 16 tahun! Alhamdulillah Yan masih bernafas lagi dengan izin Allah.. So, hari ni mak Yan sambut hari jadi dekat Pizza Hut (nyum3). Kami pergi sana dengan adik Yan dan Boy Yan (hehehe...). Tak mau citer panjang-panjang, Yan tunjuk gambar jelah kasi terliur sikit.. (jahat meh)




Kami order pizza chicken pepperoni sebab adik Yan tak suka pizza yang ada nanas ke dan lain-lain so, ikut jelah kehendak dia (padahal hari jadi Yan). Tapi tak kesah lah, janji sedap!





Yang ini pulak pasta yang ada meatball tu.. Tapi Yan pesan suruh tukar kepada ayam.. Yan suka ayam lebih dari daging (tak tahu la kenapa...anda camne??)





Kek birthday Yan tahun ni.. Tetibe terasa macam cepat jer Yan nak tua.. (sobs..sobs...)





Hehehe... ini hadiah yang Boy Yan bagi, Patung Chopper dalam anime One Piece dengan Rantai lambang Garrison atau pun Stationary Guard dalam anime Attack On Titan (Yan nak Scouting  Legion tapi xkesah^^) Boy tahu Yan minat anime, Boy Yan pun minat gak.. sekepala gitu....





Birthday Girl!! hahaha... muka macam apa ntah.. Depan tu sup of the day! hehe...






Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Sakit

Liyana yan | 20:44 | 6Comments |
21/02/2014



Assalamualaikum... Cuaca dekat selangor sekarang ni panas betul lah, Yan tak tahu lah pulak cuaca dekat tempat lain macam mana. Tapi dekat sini memang panas sampai rumput pon mati. Agak-agak cuaca dekat Kedah (kampung) macam mana la yer? Sebelum itu, Yan dah lama tak update apa-apa sebab sibuk dengan urusan sekolah, almaklum lah budak Sains Tulen kan? (bajet2~~). Yan dah lama jatuh sakit dah nak dekat seminggu macam tulah, kering dekat tekak,selsema, demam lagi. Bukan Yan sorang jer, kawan-kawan sekelas Yan pon semua sakit-sakit.. Adakah semua berjangkit dengan Yan?? harap-harap taklah...

Then, dengar khabar berita nenek Yan sakit dekat kampung sampai tak boleh bangun. Sorang-sorang pulak tu dekat rumah. Yan geram betul dengan mak dan ayah saudara Yan.. Rumah diorang dekat-dekat jer kenapa tak tolong jagakan?. Yan bukan nak ungkit apa tapi family Yan tinggal dekat selangor, jauhkan dari kedah. Saudara-saudara lain semua tinggal dekat kedah. Kalau alasan mereka sibuk, Yan memang tak boleh nak buat apalah sebab semua saudara mara Yan dah besar dan bekerja.

Walaupun sibuk tak boleh ke ajak nenek Yan tinggal sekali dalam rumah diorang??. Hurrrrr!!! Yan memang tak tahu lah apa kena dengan diorang semua. Semua orang sakit semenjak, dua menjak, tiga menjak ni. Harap-harap semua akan sihat kembali.


p/s: sakit hati pon dalam kategori sakit ke eh? tehee...


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Buang Tabiat Atau Tebiat?

Liyana yan | 16:52 | 2Comments |
06/02/2014


Assalamualaikum.... Semalam kejohanan merentas desa dekat sekolah dan Yan dapat no 23 untuk perempuan kelas 1 (tingkatan 4&5) huhuhu.... Rasa penat + lenguh + sakit kaki = nak mati (astagfirullah alhazim). Kaki je baru sapu minyak hari ni. Tadi kelas Yan pergi MRSM sebab ada macam pameran sains dan diorang memang pandai betul reka sesuatu untuk selesaikan sesuatu masalah (err? betul ke ayat nie?)

Di sebabkan penat, Yan pun 'blur' jugak sekarang ini Yan taip dekat Google pasal kebaikan dan keburukan empangan untuk projek Yan tadi. Tetapi.......





Yan taip nama Yan sendiri, apo kono Yan oiii :p


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Kata Minggu Depan.. Tapi Jadi Sebulan!

Liyana yan | 14:34 | 3Comments |
02/02/2014





Assalamualaikum.... Hari ni Yan saja nak lepaskan kemarahan dekat post kali ini. Yan rasa ramai lagi yang mengalami nasib yang sama dengan Yan. Kisah nyer, Yan ada menang satu giveaway ini (Yan tak nak cakap siapa yang anjurkan) dan Alhamdulillah Yan dapat. Tuan blogger ini suruh contact 'Sponsor' untuk tuntut hadiah berikut. So, Yan IM jelah dengan 'Sponsor' hadiah tu dekat FB. Believe me or not ini kali ketiga dia kata minggu depan dekat Yan dan alasan nya BUSY! Yan tak salahkan dia sebab dia berniaga online. Yan faham tu. Tapi kalau busy baik jangan gatal-gatal nak sponsor. Kamu sponsor sebab nak 'LIKE' banyak je.

Actually, dah sebulan lebih tapi malas nak cakap banyak-banyak. Yan pun bukan batak nak hadiah sangat tapi sebab Yan tinggal dekat rumah kuaters semua surat atau barang post hantar dekat pejabat kuaters. Yan kena claim dekat pejabat tau.. So, jangan susahkan Yan. Kalau nak terasa silakan. Ada ku kesah? Stop samapai sini dulu, cakap banyak pon tak guna kan? Bukan dia tahu pon....


P/S: Moral value is Sila lah "Bertanggungjawab" tak tahu maksudnya? silakan Google



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Segmen : Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..

Liyana yan | 14:52 | 20Comments |
31/01/2014




Assalamualaikum.. Hari ini last day untuk bulan Januari dan kita akan bertemu bulan Februari tak lama lagi (esok je pon~) Yan join segmen ni sebagai post terakhir untuk bulan ni. Lagi pun, owner blog ni rajin komen2 blog orang lain (friendly gitu..) Jom ramai-ramai join segmen ini, kita tambah kenalan dan merapatkan hubungan silaturrahim sesama kita.. In Sya Allah :D


Sampai 7 Februari je tau....



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Wordless Wednesday

Liyana yan | 17:00 | 1Comments |
29/01/2014



First Time buat tajuk Wordless Wednesday, padahal Yan tah tahu pon apa maksudnya.. Bhahaha... Suka hati kau je Yan oii... Hari tu ada KOKO dan kami satu sekolah dah buat latihan merentas desa kali ke-2 minggu depan mungkin baru betul-betul lawan lari nanti. Baru boleh update hari ni pasal merentas desa.

Hasil daripda lari minggu lepas......






Sakit Kaki :p



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Aku? Saya? atau Yan?

Liyana yan | 13:30 | 2Comments |
24/01/2014




Assalamualaikum... Hari ini terdetik di hati nak menaip tentang kata ganti diri. Dekat sekolah banyak kali belajar tentang kata ganti diri even, dah masuk sekolah menengah pon cikgu akan ulang perkara yang sama betul tak? Pernah tak korang fikir atau mungkin korang tak fikir pon tentang kata ganti diri dekat blog? facebook? twitter?


Sejujurnya Yan kalau guna facebook atau twitter, Yan bahasakan diri dengan perkataan 'Aku' tapi Yan pendekkan jadi 'Aq' alaah.. macam ayat singkat kita taip mesej atau chat je. Kalau Yan bergaul dengan kawan-kawan Yan pon Yan bahasakan diri dengan perkataan 'Aku' dan Yan akan panggil orang lain sebagai 'Kau' atau pon dalam short form 'Ko' 


Tapi kalau dekat blog Yan bahasakan diri Yan sebagai 'Yan' dan kadang-kadang Yan guna perkataan 'Saya' tapi entry lama Yan bahasakan sebagai 'Saya'. Kenapa dekat blog je Yan bahasakan diri sebagai 'Yan' atau 'Saya' ? Yan sendiri pon tak berapa pasti tapi Yan bahasakan diri macam tu sebab...


Yan tak tahu siapa yang mengunjungi blog Yan. Mungkin ada orang yang lebih tua daripada Yan oleh sebab itu, Yan menggunakan kata ganti diri yang lebih sopan. Bagi pengunjung yang lebih muda, kata ganti diri yang Yan guna boleh membuat mereka rasa Yan friendly (mungkin?)


Tapi kalau dekat facebook atau twitter Yan dah tau orang tu lagi tua dari Yan mestilah Yan bahasakan diri sebagai 'saya' .Itulah serba sikit perkongsian daripada Yan untuk korang. Jadi, soalan daripada Yan untuk pembaca yang membaca entry ini. Apa kata ganti diri korang dekat blog? "Saya" ? "Aku" ? atau Nama Singkatan korang?





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Review : Mistine Egg White Peel Off Mask

Liyana yan | 14:00 | 8Comments |
17/01/2014





Assalamualaikum... Hari ni Yan nak cerita sedikit tentang Mistine Egg White Peel Off Mask. Yan order produk ni dekat facebook kalau berminat  Boleh PM Sini 


Yan sendiri pon masih menggunakan mask ni memang best sangat, harga pon berpatutan RM 20 ternasuk postage. Yan tulis lebih detail sikit apa yang jadi lepas Yan pakai produk ini.



Pertama Kali Pakai Egg White Peel Off Mask

Terasa kulit tegang.
Pori-pori kelihatam mengecut sedikit.
Bila tengok cermin kulit muka macam 'glowing' sikit.



Kali Ketiga Pemakaian Egg White Peel Off Mask

Jerawat di bahagian pipi dan dahi mengecut
Pori-pori di sekitar hidung mengecil
Kulit di bahagian pipi yang dahulu kasar kerana jerawat sekarang terasa lembut.




Yan boleh cerita sedikit sahaja dahulu sebab Yan pon masih melalui proses ini. Setakat ini Yan dah pakai untuk kali ke lima dan kulit Yan makin lembut terutama nya di bahagian yang ada jerawat. Yan memang akan beli lagi mask ini kalau habis sebab mask ini sangat bagus untuk kecutkan jerawat dan mengurangkan kemerahan dekat sekeliling jerawat. Produk ini bau nya wangi sangat dan bila Yan letak dekat muka rasa sejuk je, memang best!. Nanti Yan update lagi hasil nya macam mana. 



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Review : Biore' Cleansing Oil

Liyana yan | 15:00 | 2Comments |
10/01/2014






Makeup remover atau pembuang/pembersih makeup yang paling best Yan pakai ialah Biore' Cleansing Oil. Yan beli dekat Tesco, kalau dekat tempat lain Yan tak pasti ada atau tidak. Tapi boleh lah cari dekat Watson mungkin:? Di bawah senarai Yan buat khas untuk review ini.


Kelebihan :-

  • Mudah dipakai dengan hanya menggunakan tapak tangan. (tak perlu kapas)
  • Menanggal dan membersih semua makeup dalam satu sapuan.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. (ada tertulis di bekas produk tersebut)
  • Mempunyai bau wangi . (macam bau buah-buahan)
  • Boleh membersih dan menanggalkan makeup walaupun dengan tangan/muka yang basah.



Kekurangan :-

  • Bekas produk agak besar untuk di bawa ke mana-mana.
  • Jika anda simpan di dalam beg kemungkinan anda akan ter 'pump' produk tersebut keluar.
  • Bila kita basuh muka dengan air, cecair produk masih ada di muka dan rasa melekit sikit. (kena basuh dengan pencuci muka baru okey)




Untuk menggelakkan kejadian cecair produk tersebut daripada keluar anda perlu simpan penutup plastik ini yang terdapat di bahagian kepala produk tersebut. Fungsi nya untuk menahan daripada di tekan.




Yan memang suka guna makeup remover ni sebab Yan cuma bersihkan tangan betul-betul kemudian picit sedikit cecair di telapak tangan kemudian sapu terus dekat muka. Semudah 1 , 2 , 3 kan? Sesiapa yang malas nak bersihkan muka lepas makeup boleh lah beli produk ni yer.



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Akhirnya.... Cuti...

Liyana yan | 14:12 | 1Comments |
03/01/2013






Assalamualaikum.... Akhirnya esok cuti, padahal 2 hari je sekolah tapi memang penat lah sebab sepatut nya kelas untuk tingkatan 4 kat tingkat 1 je... Tapi tahun ni dekat tingkat 3 pulak. Aduhai... masa tingkatan 3 tahun lepas tingkat 2 jer. Wahai cikgu sekolah tolonglah bertimbang rasa dengan kami yang kecil lagi lemah ini (eceh). Kelas Yan tak start belajar lagi sebab ada yang nak turun ke kelas akaun. Yan kelas sains tulen, masa dengar je 'introduction' pasal subjek fizik,kimia dengan bio terus lemah semangat. fufufufufu...


Kalau ada akak2 atau abang2 nak hulur buku rujukan free kat Yan boleh lah inform kat Yan yer.. hek3.. Hari tu Yan main bowling dengan mak,adik dan boy Yan dekat Selayang. Cuba teka.... berapa banyak kali Yan main masuk longkang? Boy Yan pandai main meh, first time main pon banyak dapat 'strike'. Huhuhu... Sebulan sekali Yan dengan adik dan mak Yan akan pergi main bowling untuk bersenam la katakan... 


Esok cuti! Boleh rehat-rehat sikit sebab dah lama asyik cuti jadi macam tak biasa pula kena bangun awal pagi-pagi gi sekolah.. hehe... okeylah... Tata :D


P/S : Yan mungkin akan update blog sekali seminggu :/



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Persediaan Sekolah Tahun 2014

Liyana yan | 16:22 | 4Comments |
01/01/2014



Assalamualaikum.... Alahamdulillah Yan masih bernafas pada tahun baru ini. Tahun ini juga Yan sudah melangkah masuk Form 4 dan Yan layak masuk kelas sains tahun ini (alhamdulillah). Enteri pertama tahun ini Yan cuma upload gambar barang-barang Yan beli beberapa hari lepas untuk sekolah esok, banyak promosi comeback to school itu memang biasa lah, tapi kalau beli last minute memang banyak jugak barang habis.





Bekas pensel tahun ni ialah Rilakuma, first time tengok terus jatuh hati haha.. Yan suka barang-barang comel macam ni. Sebelum beli Yan fikir masak-masak dulu, yelah Yan dah 16 tahun tak kan nak pakai bekas pensil macam ni? Tapi Yan grab jer sebab time tu ada promosi hekhek....





Ini pula alat-alat tulis dan buku nota. Yan suka buku nota tu sebab nampak santai dan funky sikit (mungkin?) Pen warna merah pon Yan guna, bukan cikgu sekolah Yan pun guna. Pen semua jenama Pilot, Pen warna-warni tu dari Stabilo, highlighter yang warna pink tu dari Faber Castell, Correction tape tu dari Paper:Mate, lastly, UHU stic dengan gambar minion. (sesuai ler sesame warna yellow)





Yan suka sangat-sangat dengan beg ini. First time beli beg jenis macam ni selalu nya Yan beli jenis plain jer. Yan suka beg ni sebab ada bangunan yang famous kat Paris, Corak nya Yan suka, lepas tu tempat isi botol bukan jenis jaring. Keychain yang ada kat beg tu keychai couple Yan beli saja nak letak theehee.. Kesimpulan nya Yan suka sebab nampak macam vintage bagi Yan.



Banyak lagi Yan beli tapi malas nak upload gambar bebanyak sebab line broadband memang lambat sekarang ni. Yan beli kasut sekolah dua pasang dari Cemerlang dan jam tangan baru warna coklat saiz kecik dari Ice watch. Baju sekolah pulak, mak Yan jahit sendiri :D




Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)