❤ (。◕‿◕。) ❤

Balik Rumah Jalan Kaki

yanchii | 17:47 | 4Comments |
1/08/2013


Assalamualaikum semua.. Salam Ogos dan Salam Ramadhan semua :) Wah... Dah masuk bulan baru ye cepat betul masa berlalu. So, ape cer balik rumah jalan kaki nie?? huhuhu... sebenarnyer...... Teng3... Yan balik sekolah hari ni jalan kaki... Rumah Yan jauhnyer sejauh 1 Kilometer okey, mungkin korang cakap "Tak jauh" tapi jalan yg Yan lalu tu bertar baru. Faham apa maksudnyer? Tak tahu lagi?? Hohoho.. meh nk bthu.Waktu tenghari macam ni tar jalan tu panas, jadi kita boleh nampak asap dia naik (errr.. mcm bahan kima dia lah) dah la bau nyer.......... faham kan?? lagi2 bulan puasa macam nie ayoyoyo.. (=,=")

Selalunyer mak amik Yan balik tapi Yan balik jalan kaki jugak sebab dah tunggu hampir 2 jam tak sampai2 dan Yan tak nak susahkan kawan Yan yg nak jugak teman sampai Yan balik walaupun saya dah suruh diorang balik..(thanks my friend.. terharu giler.. sobs..sobs...) Bile dah balik Yan hantar SMS kat mak Yan "Best giler jalan kaki tadi" hohoho.. pastu mak Yan tepon..katenyer mak Yan kat hospital tapi ayah Yan yg sepatutnyer amik tau..Bila ayah Yan nampak Yan kan, buat selamba jer bukan nak minta maaf ker atau beritahu Yan kenapa tak amik tadi.. Tapi Yan sabar jer al-maklumlah bulan puasa. Mungkin ayah Yan TERLUPA. Tapi time balik jalan kaki tu Yan set kat mind nak mandi puas2 balik nanti :)

So, kepada Ibu-ibu, Bapa-bapa di luar sana! JANGAN LUPA anak sendiri kat mana! Nanti tak pasal2 hilang macam mana. Nasib baik Yan pandai jaga diri.. Cuba bayangkan Yan ni budak darjah satu pastu jadi kejadian macam ni, susah kan?? hahaha... Sayangi anak anda! (ape motif ler cakap cmnie..uhuk!)

Selamat Bulan Baru Semua!!! ^_^


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

4 PENGOMEN TERHEBAT!!:

Nadya Dyana said...

takpe yan. banyak pahala yan sabar tu :)

Hafiza AizZawa said...

xpela..mungkin terlupa..lgpun yan kne la berdikari..klu niat kita baek in sya allah dilindungi...

Liyana yan said...

@Nadya Dyana hahaha.. betol3..

Liyana yan said...

@Hafiza AizZawa insyaallah Yan sentiasa akan berniat baik setiap hari :)

Copyright©2012-2017.Allright Reserved by Yan