❤ (。◕‿◕。) ❤

Random Talk #3

yanchii | 22:43 | 0Comments |
15/02/2018



Assalamualaikum dan selamat sejahtera, harap2 korang yang membaca ni berada dalam keadaan sihat sejahtera. Yan dah semakin sembuh tapi kena rajin makan ubat huhuhu..


Sejak akhir2 ni yan terfikir tentang luangkan masa dengan keluarga. Yan cuti sehari seminggu, balik pon lewat. Kucing yan pon jadi bosan sebab tak ada sesiapa nak main dengan dia, bila yan balik mesti kucing yan bising macam tengah marah yan "kau pergi mana ha?!" (hahaha.. ). Tapi serba salah juga dah bela kucing tapi tak ada masa nak luangkan. Korang selalu luangkan masa dengan keluarga macam mana? Ataupun tak ada masa juga macam yan huhuhu..

Baru-baru ni yan excident tapi bukan besar lah~ kecil je (yan rasa lah haha). Masa tu yan dengan mak yan tengah nak balik rumah lepas selesai urusan dekat luar rumah (kedai, etc). Yan pendekkan citer jelah ye~ Masa dekat simpang jalan raya, ada la satu kereta besar (macam Pickup gitu~) depan yan. Yan tunggu jelah belakang kereta tu sebab dia tak jalan-jalan tapi masalahnya depan dia tak ada kereta langsung. TIBA-TIBA dia tukar gear reverse dan undur ke belakang... yes GEAR REVERSE! Yan ada kat belakang dia kot.


Yan pon cepat2 tukar gear reverse juga then, yan tengok cermin belakang sebelum lepas break tapi ada kereta kat belakang pulak aduhaii~ tak jadi undurkan kereta so, Mak yan dekat sebelah seat yan cepat2 tekan hon (time ni dah pasrah + panik sebab tak jadi nak selamatkan diri haha padahal boleh je tekan hon dulu sebelum fikir nak reverse) tapi sudah terlambat~ 


Rempuhan tu tak teruk lah sebab lepas bunyi hon dia sempat break tapi masih berlanggar (bila yan fikir balik tak kan lah alarm kereta dia tak bising kot masa tengah undur, kereta Ford kot). Lampu spotlight jelah pecah so, dia minta maaf lepas bincang2 dia bayar ganti rugi. Kereta dia tak ada apa2 masalah biasalah kereta besar~ yan bawak kereta kecil je...

Ooohh yeee... dia tak beritahu pon sebab apa dia reverse walaupun tak ada apa2 langsung depan dia huhu~

See you later~ Bye!


Thank you for Reading ≧ω≦ Leave a comment!

0 Lovely Comments:

Post a Comment

Thank you for leaving your comment ♥

Copyright©2012-2018.Allright Reserved by Yan