❤ (。◕‿◕。) ❤

Cerita Pelajar PPU

Liyana yan | 09:00 | 1Comments |
21/05/2016




Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Tuan blog busy sekolah sebab tulah bulan april cuma ada satu post je huhuhu. Yeee~ SEKOLAH hahaha... Yan sekarang sambung form 6 je sebab tak dapat tawaran upu (sedih niiii). Tapi tak mengapa sebab mungkin ada hikmah di sebaliknya. Yan teruskan pengajian di tingkatan 6 atau PPU (Pengajian Pra-Universiti) di sekolah menengah lain sbb sekolah menengah Yan belajar dulu cuma ada sampai tingkatan 5 sahaja. Sekolah menengah tu sama tempat belajar dengan adik Yan so, senang nak hantar dan balik sekolah sama-sama hahaha.... Seperti entry bulan lepas Yan dapat jurusan kemanusian, Yan ambil pakej yang ada subjek ekonomi,sejarah,pengajian peniagaan,pengajian am. 4 subjek dan mestilah dengan MUET. Disebabkan Yan dulu kelas sains masa tingkatan 5 tiba-tiba tingkatan 6 amik ekonomi agak cuak jugak lah tapi lepas belajar seminggu macam tu in sya allah dengan usaha boleh faham. Ramai juga yang cuak dan terus tukar kelas, dulu member sekolah lama ramai juga dalam kelas lepas tu ramai pakat keluar pindah kelas lain lagi-lagi yang keluar sebab dapat tawaran upu so, sekarang tinggal 4 orang je dari sekolah lama Yan dalam kelas yang lain majoriti sekolah lain2 hahaha...

Sahabat karib dapat upu jadi tinggal la saya sorang2 dalam kelas wuuuu... sediiih... Betul ke pilihan yang Yan buat nih? Honestly, Yan tak kisah pon sambung belajar kat mana-mana pon. Kita jangan tengok macam mana kita mulakan perjalanan kita, yang penting kita sampai atau tak ke destinasi yang kita tuju. It's doesn't matter what will happen in the future,It's a matter of whether 'that moment' exists for you or not - Bokuto from Haikyuu (anime series) - moment apa? moment bila kita semangat nak belajar, moment bila kita excited bila dapat jawap soalan semua moment tu la yang penting sebab kalau tak macam mana nak belajar sebab tak ada keseronokkan maksud Yan di sini excited bila tengah belajar lagi2 bila faham betul dengan sesuatu topik, mesti pernah rasa kan?

Cukuplah setakat ini je jumpa lagi hahaha....


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

1 PENGOMEN TERHEBAT!!:

Nurul Aini said...

enjoy ur form6 moment. dari situ lah kita belajar banyak benda so nanti kat uni takdelah tekejut beruk kan hihi

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)