❤ (。◕‿◕。) ❤

Sakit

Liyana yan | 20:44 | 6Comments |
21/02/2014



Assalamualaikum... Cuaca dekat selangor sekarang ni panas betul lah, Yan tak tahu lah pulak cuaca dekat tempat lain macam mana. Tapi dekat sini memang panas sampai rumput pon mati. Agak-agak cuaca dekat Kedah (kampung) macam mana la yer? Sebelum itu, Yan dah lama tak update apa-apa sebab sibuk dengan urusan sekolah, almaklum lah budak Sains Tulen kan? (bajet2~~). Yan dah lama jatuh sakit dah nak dekat seminggu macam tulah, kering dekat tekak,selsema, demam lagi. Bukan Yan sorang jer, kawan-kawan sekelas Yan pon semua sakit-sakit.. Adakah semua berjangkit dengan Yan?? harap-harap taklah...

Then, dengar khabar berita nenek Yan sakit dekat kampung sampai tak boleh bangun. Sorang-sorang pulak tu dekat rumah. Yan geram betul dengan mak dan ayah saudara Yan.. Rumah diorang dekat-dekat jer kenapa tak tolong jagakan?. Yan bukan nak ungkit apa tapi family Yan tinggal dekat selangor, jauhkan dari kedah. Saudara-saudara lain semua tinggal dekat kedah. Kalau alasan mereka sibuk, Yan memang tak boleh nak buat apalah sebab semua saudara mara Yan dah besar dan bekerja.

Walaupun sibuk tak boleh ke ajak nenek Yan tinggal sekali dalam rumah diorang??. Hurrrrr!!! Yan memang tak tahu lah apa kena dengan diorang semua. Semua orang sakit semenjak, dua menjak, tiga menjak ni. Harap-harap semua akan sihat kembali.


p/s: sakit hati pon dalam kategori sakit ke eh? tehee...


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Buang Tabiat Atau Tebiat?

Liyana yan | 16:52 | 2Comments |
06/02/2014


Assalamualaikum.... Semalam kejohanan merentas desa dekat sekolah dan Yan dapat no 23 untuk perempuan kelas 1 (tingkatan 4&5) huhuhu.... Rasa penat + lenguh + sakit kaki = nak mati (astagfirullah alhazim). Kaki je baru sapu minyak hari ni. Tadi kelas Yan pergi MRSM sebab ada macam pameran sains dan diorang memang pandai betul reka sesuatu untuk selesaikan sesuatu masalah (err? betul ke ayat nie?)

Di sebabkan penat, Yan pun 'blur' jugak sekarang ini Yan taip dekat Google pasal kebaikan dan keburukan empangan untuk projek Yan tadi. Tetapi.......





Yan taip nama Yan sendiri, apo kono Yan oiii :p


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Kata Minggu Depan.. Tapi Jadi Sebulan!

Liyana yan | 14:34 | 3Comments |
02/02/2014





Assalamualaikum.... Hari ni Yan saja nak lepaskan kemarahan dekat post kali ini. Yan rasa ramai lagi yang mengalami nasib yang sama dengan Yan. Kisah nyer, Yan ada menang satu giveaway ini (Yan tak nak cakap siapa yang anjurkan) dan Alhamdulillah Yan dapat. Tuan blogger ini suruh contact 'Sponsor' untuk tuntut hadiah berikut. So, Yan IM jelah dengan 'Sponsor' hadiah tu dekat FB. Believe me or not ini kali ketiga dia kata minggu depan dekat Yan dan alasan nya BUSY! Yan tak salahkan dia sebab dia berniaga online. Yan faham tu. Tapi kalau busy baik jangan gatal-gatal nak sponsor. Kamu sponsor sebab nak 'LIKE' banyak je.

Actually, dah sebulan lebih tapi malas nak cakap banyak-banyak. Yan pun bukan batak nak hadiah sangat tapi sebab Yan tinggal dekat rumah kuaters semua surat atau barang post hantar dekat pejabat kuaters. Yan kena claim dekat pejabat tau.. So, jangan susahkan Yan. Kalau nak terasa silakan. Ada ku kesah? Stop samapai sini dulu, cakap banyak pon tak guna kan? Bukan dia tahu pon....


P/S: Moral value is Sila lah "Bertanggungjawab" tak tahu maksudnya? silakan Google



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)