❤ (。◕‿◕。) ❤

Pemenang 1st NEW YEAR GIVEAWAY BY YAN

Liyana yan | 13:00 | 4Comments |
30/12/2013






Tiba masa nya untuk Yan umumkan 3 Peserta bertuah yang akan dapat topup RM 10 dari Yan. Yan punya syarat senangkan? Mudah dan berpatutan. Tapi ramai yang join mase 'last minute' Yan tak kisah pun. Ada juga yg join lepas GA ini tamat. Maaf yer, Yan tak boleh terima penyertaan yang dah tamat masa penyertaan. Pemenang dipilih 100% daripada random.org


Pemenang Pertama








Pemenang Kedua









Pemenang Ketiga/Terakhir







Tahniah kepada pemenang! Kepada yang tak menang tu jangan risau, Insyaallah Yan akan buat lagi GA dengan banyak lagi hadiah supaya banyak peserta yang akan ada peluang untuk menang :D


Kepada pemenang sila beritahu butiran-butiran seperti berikut di Facebook Yan.

Nama :
No. Penyertaan :
URL GA :
Gune Celcom atau Digi

*SILA LOG IN DULU BARU BOLEH TENGOK FACEBOOK YAN*
*SILA INFORM SECEPAT YANG MUNGKIN SEBELUM 03/01/2014*




Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Senarai Peserta 1st NEW YEAR GIVEAWAY BY YAN

Liyana yan | 14:58 | 7Comments |
29/12/2013








  1. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  2. http://summerkisseswinterrain.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  3. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  4. http://lovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  5. http://upsidesdown.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-give-away-by-yan.html
  6. http://fatanahkhirizan.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  7. http://sii-kenek.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  8. http://jananaem.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  9. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  10. http://norvanida.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  11. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  12. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  13. http://jueazrin.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  14. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  15. http://giveawaydancontestblog.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  16. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  17. http://coolpixxxx.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  18. http://shafiquestevenson.blogspot.com/2013/12/first-new-year-give-away-by-yan.html
  19. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  20. http://quraistory.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  21. http://beautifully98.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  22. http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  23. http://theonlygirl98.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  24. http://faz-blinkerz.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  25. http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  26. http://eymasu.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  27. http://dzureendarwis.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  28. http://amirahamer.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  29. http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  30. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  31. http://irahlifestory.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  32. http://kecekkira.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  33. http://puyibl.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan_27.html
  34. http://littledayanastory.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  35. http://theywalkinmyway.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  36. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  37. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html
  38. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/12/1st-newyear-giveaway-by-yan.html
  39. http://danianasreen78.blogspot.com/2013/12/1st-new-year-giveaway-by-yan.html

Pemenang akan di umumkan secepat dan sepantas mungkin bergantung kepada keadaan line broadband Yan. Harap sabar yer :D



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

1st NEW YEAR GIVEAWAY BY YAN

Liyana yan | 14:06 | 48Comments |
*TAMAT!!!*

08/12/2013




Dengan lafaz bismillahir rahmanir rahim, Yan melancarkan GA pertama Yan. 
Harap-harap ramai yang join GA ini. Syarat nya mudah,  boleh baca di bawah.





SYARAT-SYARAT PENYERTAAN *WAJIB*


  • FOLLOW BLOG YAN.
  • KLIK SINI 
  • BUAT SATU ENTRY BERTAJUK "1ST NEW YEAR GIVEAWAY BY YAN "
  • TEMPEK BANNER DI ATAS DALAM ENTRY ANDA DAN LINK-KAN KE ENTRY GA INI.
  • TINGGALKAN URL ENTRY TERSEBUT DI BAHAGIAN KOMEN ENTERI INI. 



HADIAH

3 PESERTA AKAN DIPILIH UNTUK MENERIMA TOPUP RM 10 UNTUK PENGGUNA MAXIS ATAU CELCOM SAHAJA.


*URL ENTERI YANG BERADA DI SHOUTBOX TIDAK AKAN DITERIMA*
*KALAU KURANG DARIPADA 20 PENYERTAAN MAKA GA INI AKAN TERBATAL*
*PEMENANG AKAN DITENTUKAN MELALUI  random.org *
*GA INI AKAN TAMAT PADA PUKUL 12.01 MINIT  MALAM PADA 28/12/2013.*



Ajak semua blogger ramai-ramai join 1st GA Yan okey ^_^




Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com

Liyana yan | 02:24 | 0Comments |
27/12/2013





Sebelum tido Yan join GA ini. Jom Join! Klik Banner tu :D



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

1ST GIVE AWAY BY PINGJE.ORG

Liyana yan | 16:00 | 2Comments |
25/12/2013



Assalamualikum... Jom ramai-ramai join Give away ini. Hadiah yang di tawarkan sangat OSEM!
Tarikh tamat give away ini pada 23 Januari 2014.



Klik banner untuk join :D



SENARAI NAMA-NAMA SPONSOR DAN HADIAH-HADIAHNYA:
1) Lotion 10pcs bernilai rm20+Lipbalm 10pcs bernilai rm20 Untuk 10 pemenang (total rm400) By Wann Mistine

2) 1 Naked2 Palette by Urban Decay  bernilai rm50 dan 1 dodora bb cream bernilai bernilai rm40 Untuk 2 pemenang(total rm180) By Noor Maslina

3)  Wang tunai rm50+cawan jenama pingje.org Untuk 2 pemenang (total rm100) By relevan sokmo

4)  Wang tunai rm50 Untuk 2 pemenang (total rm100) By Mahamahu

5) Wang tunai rm50 Untuk 1 pemenang By Puteri Kasih

6) Wang cash  rm30 Untuk 1 pemenang By Belog Santai

7) Wang tunai rm20 Untuk 1 pemenang By  Safarin Sulaiman

8) Seutas jam tangan automatik bernilai rm165 Untuk 1 pemenang By Ahmad Afifi Saidin

9) 1 Bantal love berharga rm50 Untuk 1 pemenang By Kedai Hadiah Onlineku

10)  2 Paket kopi kesihatan bernilai (niqmat 69) bernilai rm34 Untuk 1 pemenang By ANa Ahmad

11) Sebotol vitamin b complex bernilai rm43 Untuk 1 pemenang dan sebotol vitamin zink bernilai rm27 Untuk 1 pemenang By Siti Faezah

12) 1 DVD(any story) bernilai rm20 Untuk 1 pemenang By Fareez Hafizi

13) Seutas gelang bernilai rm15 Untuk 1 pemenang By Wan Comel Sangat

14) Top up rm20 Untuk 5 pemenang (total rm100) By Ohpingblog.com

15)  Top up rm10 Untuk 2 pemenang (total rm20) By Nurul Syarafina

16 ) 3 Domain  bernilai rm105 Untuk 3 pemenang By Izzuddin Fauzi


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Menang Mini GA RM 600 by Emas Putih

Liyana yan | 16:27 | 3Comments |
24/12/2013







Assalamualikum.... Akhir nya setalah berpuluh-puluh Giveaway Yan masuk (ade lah lebih kurang 10 atau mungkin lebih Yan dah masuk). Akhir nya menang jugak ALHAMDULILLAH. Rasa gembira sangat sampai nak nagis pon ada.




Bila Yan dapat tahu Yan menang, cepat-cepat Yan hantar alamat rumah kat Kak Uzu tadi kat facebook. Tak sangka Yan menang GA daripada blogger famous ni. No Yan dalam GA tu 93, Yan menang Perfume Gred AAA Bernilai RM50

Boleh tengok pemenang-pemenang yang lain Dekat Sini!


Tahniah juga kepada pemenang-pemenang yang lain terutama yang dapat Top Referral dan juga pemenang yang dapat cash RM 50 sebab mereka dapat duit manakala Yan dapat perfume (hehehe...)

Sekarang ni Yan cuma tunggu jelah hadiah tu untuk di post ke rumah Yan. Terima kasih Kak Uzu ^_^



Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Youtube Dan Makeup

Liyana yan | 14:00 | 0Comments |
22/12/2013



Assalamualaikum.... Hari ni Yan tak tahu nak update apa, jadi Yan nak let you know bahawa Yan suka tengok orang makeup (itu je??). Hahaha... Bukan lah! tapi sebenar nya Yer... (=_=)
Senang citer Yan ada subscribe beberapa channel dekat youtube. Mostly, tentang 'perempuan' iaitu makeup,fashion dan lain-lain. Sejujur nya dulu Yan 'Tak Suka' makeup2 nih sebab macam leceh jer..Janji pakai bedak kompak tu jadilah, pastu tak tahu pun kena basuh muka bersih-bersih then naik jerawat.. tettttttt.... Dari situ Yan google dan baca apa yang patut untuk hilangkan jerawat. Dan dari situlah Yan minat benda-benda 'girl stuff' nie..

Tapi Yan cume pakai bedak dan kadang-kadang tempek lah jugak foundation atau bb cream untuk 'cover' apa yang patut (faham kan?)

Back to the topic, Yan senaraikan siapa yang Yan subscibe dan Yan memang suka sangat tengok video mereka-meraka ni yang lawa,cantik,cun dan menawan.





Masa mula-mula berjinak dengan makeup Yan tengok video dia. Kira nya dia orang pertama yang menyebabkan Yan minat 'girl stuff' dan dia juga ada melancarkan set berus makeup sendiri.






Orang kedua Yan rujuk ialah Michelle Phan. Dia berjaya membuat rangkaian produk makeup sendiri iaitu EM Michelle Phan Cosmetic





Untuk yang nak mula belajar makeup boleh lah tengok video dia. Dia ajar step by step cara dan tip tentang makeup. Yan memang recomand lah kat korang yang nk betul-betul nak belajar. 





Yan minat dia sesangat sangat sebab dia comel.. Hahaha... Dia orang jepun tapi tinggal dekat America. Seorang penari balet dan ada rancangan memasak sendiri.. Fasih berbahasa jepun dan English. Selebih nya Di Sini...





THE END [^_^]













Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Demi Allah Aku Tidak Akan Menyentuh Mu

Liyana yan | 14:00 | 0Comments |
20/12/2013



Assalamualaikum... Yan rasa ramai dah baca komik ni dan dah ada orang post tentang komik ni. Tapi Yan nak re-post balik alang-alang dah hari jumaat kan? Hehehe... Selamat Membaca..

Sebuah komik yang mengisahkan kemuliaan hati seorang lelaki muslim yang cintakan Allah. Komik ini diadaptasi dari kisah benar mengisahkan seorang pelajaryang pernah belajar di Delhi. Cerita asal dipetik dari http://wanwma.com






 























 







P/S: Sweeet tuuuuu.....





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com

Liyana yan | 21:56 | 15Comments |
19/12/2013






Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2013.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Keputusan PMR Yan

Liyana yan | 19:45 | 4Comments |
19/12/2013





Assalamualaikum... Keputusan dah dapat pagi tadi. Yan tak tidur sepanjang malam memikirkan result PMR nanti macam mana. Yan tak nak cakap banyak. So, Ini keputusan yang Yan dapat.








Bahasa Melayu
Geografi
Sejarah
Kemahiran Hidup (Perdagangan&Keusahawanan)
 Pendidikan Islam









Science
Mathematics
Bahasa Inggeris





Sains dan matematik Yan dapat B, Adakah ada peluang untuk masuk kelas sains? Kalau ada rezeki alhamdulillah. Yan punya target 6A tapi kurang pulak 1A. Tak apalah, benda dah lepas, sekarang SPM 2015 pula akan Yan harungi nanti Insyaallah :D


#Maaf tak tujuk slip kertas sebab malu 

Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Ambil Result PMR Esok!

Liyana yan | 20:30 | 4Comments |
18/12/2013







Assalamualaikum... Esok pagi adalah hari Yan akan amik result PMR. Gemuruh ada, Takut pon ada tapi rasa Excited pon ada sebab nak tengok result sendiri macam mana. Di sini, Yan minta ampun dan minta maaf kepada semua pembaca dan blogger yang mungkin Yan ada buat salah atau terkasar bahasa. 

Tapi ada sesuatu yang Yan sedang berfikir.... Perlu ke Yan beritahu keputusan PMR Yan dekat pembaca blog ini? Kalau result teruk tak payah la kot kan? Kalau result elok? Huuuuuuuu... susah nya nak buat keputusan. Tapi walau apa pon Yan memang dah buat yang terbaik mase jawap exam hari tu. 

Cakap pasal exam hari tu. Subjek Sejarah Yan duk pulon habis-habis. Memang Yan tekan sangat-sangat subjek sejarah ni. Kalau tak dapat 'A' meroyan ler jawap. Untuk baca subjek sejarah tu sampai pukul 3 pagi baru tido. Subjek Matematik pula adalah subjek yang Yan tak 'Ngam'. Yan memang susah nak faham, sifir pulak? kejap ingat kejap tak ingat (amnesia ke?). Tapi Yan buat latihan dan buat nota sendiri macam mana nak kira untuk itu dan ini. 
At least, ada effort Yan bagi.

Wuhuuuuu... Berdebar-debar pulak rasa... duk dak duk dak gitu... Chill!! :D

Harap-harap malam ni boleh tido macan Si Dibo ni haa...





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Persiapan Untuk Anak Kucing

Liyana yan | 14:00 | 6Comments |
18/12/2013





Assalamualikum... Ke semua 5 ekor anak-anak bulus Yan dah nak masuk 2 bulan jadi Yan kena sediakan barang-barang yang perlu ada untuk anak kucing ni. Siapa yang belum tengok gambar anak-anak bulus a.k.a cucu Yan masa kecik boleh KLIK SINI


Barang-barang yang mesti ada ialah.....


1. Makanan Anak Kucing


Kalau jenis macam nie senang, kita letak dalam piring atau mangkuk pastu rendam dengan air suam. Kalau nak bagi makan guna 'wet food' yang dalam paket kecik pon tak apa cuma Yan tak suka bila bau mulut anak kucing kuat sangat bau tuna.



2. Litter Box / Kotak @ Bekas Pasir Kucing


Kalau bela kucing kat rumah kena ada benda ni kalau tidak merata-rata lah najis nanti. Yang paling penting, kena ajar anak-anak kucing ni guna benda ni kalau nak membuang hajat. Untuk anak kucing ,Yan sarankan pakai jenis ini (Litter Tray) sebab ia rendah senang anak kucing nak panjat nanti.



3. Litter Scoop


Yang ini kegunaan nya untuk mengkaut segala khazanah yang ada dalam litter box nanti..



4. Pasir Litter


Ada banyak jenis pasir untuk kucing membuang hajat boleh pilih mana-mana yang kita suka. Yan pilih yang ini sebab senang nak beli sebab kedai nya dekat dengan rumah. Ini jenis 'clumping' jadi senang nak kaut nanti gune litter scoop.



5. Odour Free


Yang ini pulak tak wajib beli pon. Tapi Yan perlu benda ni sebab Yan guna ini untuk cuci litter box. Pernah satu hari tu kucing Yan membuang hajat then tersasar. Benda ini lah akan membantu untuk hilangkan bau dan kotoran tersebut.



Banyak lagi sebenarnya yang Yan perlu sediakan contoh nya shampo anak kucing, spray kutu, sikat dan etc. Yan letak gambar cucu Yan dekat bawah ni. Chill!!


























Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)