❤ (。◕‿◕。) ❤

Cara Mudah Menangani Ulser

Liyana yan | 03:34 | 0Comments |
15/11/2013






(Credit google)



Assalamualaikum  :)

Amboi gambar nyer bukan ulser mulut pulak tuh.. hehehe.. Yan sengaje letak gambar bibir yang hot and I'm sexy and I know it (melebih pulak) sbb Yan boleh agak korang geli tengok ulser mulut orang lain kan?? Berani tengok ulser sendiri jer kan??. Back to the topic, Yan akan berkongsi ilmu yang Yan ade iaitu cara mudah , senang , jimat , dan cepat untuk meredakan , mengecutkan dan mengurangkan kesakitan ulser mulut ni (Amboi macam buat iklan pulak). Cara ini anda boleh lakukan jika anda malas nak ke farmasi atau dalam bahasa orang putih pharmacy untuk membeli bonjela :)

Apa yang anda perlukan cuma ais batu. Tak percaya? Yan tahu korang mesti penah guna garam kalau nak merawat ulser tapi pedih kan? So, gunelah ais batu dan letakkan betul2 kat tempat ulser tu. Mule2 rase pedih-ii sikit tapi nanti cuma rase sejuk dan lega jer.. Percayalah, Yan penah buat macam nie. Lepas Yan cuba macam ni terasa kecut sikit bengkak keliling ulser tu.. Mujarab? anda tentukan sendiri :)

Okey lah, mungkin korang tak berminat letak ice a.k.a ais batu ni. Macam mane dengan letak ais krim? Yes! anda boleh merasa kelegaan dan sedap pulak tu. hehe... Ada jer orang buat macam tu sbb kalau letak ais batu je mesti jari kita pon turut sejuk kan? Kalau nak gune cara macam ni Yan sarankan beli lah ais krim ato dalam bahasa orang putih ice cream (sama je kan bunyi?) dalam bentuk batang dan bukan dalam bentuk kon macam kon trafik light tu. Kenapa? sbb kalau korang makan ais krim yg ade batang senang nak tonyoh kat ulser tu (ayat kasar tonyoh). Hehe.. jangan tonyoh pulak jadi pape Yan tak bertanggungjawab. 

Kiranyer makan ais krim dapat 2 in 1 lah kan? sambil makan ais krim dapat rase lega kat ulser tu. Yan tak galakkan korang makan ais krim coklat sebab terlalu berkrim pekat. Vanilla pon boleh jugak. Yan tunjuk sikit gambar ais krim nie bia korang meleleh sikit air liur.. hohoho...




(credit: http://kebunketereh.com)




(Credit:Google)





(Credit:Google)




(Credit:Google)



(Credit:Google)






(Credit:Google)





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

0 PENGOMEN TERHEBAT!!:

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)