❤ (。◕‿◕。) ❤

My Little Kitten Velvet

Liyana yan | 17:45 | 2Comments |
5/9/2012


Assalamualaikum...

Dah lama tak update blog muehehe.. Minta maaf dan minta ampun sesangat.. Selama tak update nie banyak benda yg berlaku di sekeliling saya. Antaranya kawan dah berubah,gadoh dgn Boy n mcm2 agi. Tapi hari ni saya nak cerita tenteng my little kitten. Umur baru 1 minggu lebih.. Cer tengok bawah....

Velvet

Cerita nya begini... Pada waktu malam, saya terdengar anak kucing ni mengeow dlm longkang blakang rumah jadi saya angkat dan letak dekat seekor kucing betina warna hitam bersama anak nyer yg lain. Tapi keesokan hari nya kucing betina tu dah tak ada tinggal kucing ni je. Saya ingat mungkin mak die alih kan adik beradik die dulu kot jadi saya biarkan.. Tapi waktu petang tu anak kucing tu mengeow saya tengok anak kucing tu dah ade dlm longkang yg basah. Cepat2 amik die bwk masuk rumah.. Kalau nak tahu mak saya geli kat kucing sbb tu kami tak boleh bela kucing. Tapi ayah saya bagi bela so gembire meh^^...

Mula lah beli susu untuk kucing dan botol sekali. Sediakan selimut n kotak. Saya dan adik saya beri nama anak kucing nie Velvet comel kan muehehe... Dalam rumah ni saya lah Mak Kucing sbb saya je yg bersungguh2 jage Velvet (Fuhhh.. Letih tau!) Saya tengok video dan baca cara jage anak kucing mmg semangat! Hahahaha... Saya ingat nak letak sekali video Velvet minum susu tapi malas pulak.. Okeylah Mak Velvet nak cau dulu.. See You Next Time!









Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

2 PENGOMEN TERHEBAT!!:

Anonymous said...

Assalamualaikum yan.. Kalau kitten i dia around 2mnts still ada ibu dia, tapi i nak bagi susu lain bole ke? Susu apa yg suitable ye

Liyana yan said...

@Anonymous Waalaikumusalam... Terpulang tetapi lagi elok kalau susu ibunya sendiri :) Alhamdulillah dlm pngalaman saya susu Top Life sesuai dengan anak kucing saya pada masa dulu kerana sudah tersedia dalam bentuk air. maaf lambat harap membantu^^

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)