❤ (。◕‿◕。) ❤

Kejutan di Mary Brown

Liyana yan | 18:40 | 0Comments |
Assalamualaikum.....

Selamat Petang semua! Hari ini saya dan adik saya buat kejutan kat mak kami, yelah sempena Hari Ibu. Tapi saya ada dengar yg Hari Ibu tu tak boleh sambut sebab ia sambutan orang Kristian. Jadi saya buat hari sabtu(hari ni) dan bukan nyer esok(esok baru hari ibu).
Mula-mula saya cakap la kat mak nak makan kat Mary Brown sama2.Then, mak setuju jelah. Sebelum ni, mak pernah nampak saya dan adik beli hadiah tapi mak ingat tu untuk Hari Guru kiranya nasib la tak kantoi kan.. huuuu... (=,=")

Dah siap-siap nak pergi tu saya ngan adik cepat-cepat sorokkan hadiah kat belakang kereta tiba-tiba.

Mak : Alahai, kereta nie tak de minyak la

 Hamik... Terkejut beruk lah.. Sampai Beruk pon jeles tangok muka saya.. (kih3)
Then, mak suruh naik kereta kiteorang yg satu agi. Haaaaa.. time ni mmg payah la sbb nak amik hadiah pastu sorokkan kat belakang kereta yg kiteorang nak naik tu. Nasib tak kantoi. Naik kereta pastu sampai la kat Mary Brown, mak masih tak perasan pape.. Saya dengan adik buat mcm tak ada pape berlaku la sbb nanti kantoi abis lah segala rancangan yg saya buat. Adik cadang makan kat tempat yg ada buaian. Saya dengan mak ikut je la sbb mcm idea yg bagus. Lepas makanan dah terhidang atas meja saya cakap kat mak.

Mak, nak kunci kereta. Kakak tertinggal telefon lah.

Mak pun bagi jelah, hahaha... tak kantoi lagi... bagus2.. Adik pun ikut la sekali nak amik hadiah jugak. Bukak kereta amik hadiah pastu senyap-senyap datang kat belakang mak kami. Then...

Selamat Hari Ibu!

Terkejut mak saya.. Hehehe.. Jahat kan? pastu mak pun mcm tak boleh nak kata pape.. Terharu kot yelah first time buat kejutan terkejut beruk tu. Mak ckp la Terima Kasih.. Kami jawap la Sama-sama.. (hehe..)

(bear tu nak posing gak)

(keadaan dalam beg)

Masa tu saya tengah mesej dengan boy  (hehe..). Pastu saya dapat mesej yg dia ade dekat-dekat dengan Mary Brown tu. Haaaa... Terkejut Beruk agi.. Pastu saya cakap la kat mak saya pastu mak suruh saya cakap kat dia join kiteorang sekali. Saya pon panggil je la, dalam hati...
(mesti lagi meriah ^_^) 

Dia datang pastu makan la sama-sama dengan kami. Saya suke kacau dia. Hehehe.. pastu boy kate kena balik sbb mak ayah dia dah abis shopping. Kiteorang pon bye2 la.. huhuhu...
Then, kami pon balik.. Hehe... Seronok betul la boy datang.. hahaha...

Tapi, semua tu bukan saya yg merancang. Semua nyer datang dari Allah. Kita tak boleh nak tentukan apa yg kita nak buat tu betul-betul jadi. Alhamdulillah saya dapat luangkan masa bersama mak dan adik saya dan tak terlepas jugak dengan boy saya. (hehehe..)

Saya mungkin tak dapat nak tulis pape dlm 2 minggu ni sbb saya dah nak dekat Peperiksaan Pertengahan Tahun.. Saya tak nak gagal lagi.. huuuuuu.... Doakan untuk saya tau.....

Terima Kasih kerana membaca ^_^
















Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

0 PENGOMEN TERHEBAT!!:

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)