❤ (。◕‿◕。) ❤

Sabtuku Mengecat

Liyana yan | 15:12 | 2Comments |
Assalamualaikum...
Selamat Petang Semua! Hehehe... Seperti yang di janjikan di ENTERI INI!! saya akan cerita sikit pasal aktiviti kami. Pagi tadi saya dengan kawan-kawan Mengecat Kelas.. Hohoho... Best sangat ^_^ tapi bila ada time rehat mesti maen telefon masing2.. Yelah semua Touch Screen, paling ramai yang kawan-kawan saya pakai telefon bimbit jenis Xperia dengan Samsung Corby. Lagi satu cuba teka, Lelaki atau Perempuan yg paling ramai datang pagi tadi.. Agak-agak sape ye?.. haaaaa.... Perempuan je yg datang... Lelaki Malas.. Tapi perempuan ada la datang dalam 10 orang kot (kih3).Sepatutnyer kerja cat mengecat nie budak lelaki yg handel. Mmg tak boleh harap betul..

Jom tengok beberapa gambar yg membuktikan kami buat kerja....

Sebelum Mengecat


(Semua tengah tanggalkan benda yg melekat kt dinding)

(Sian dinding kelas kami.. huhuhu)


Dalam Proses Mengecat



(Yeah hampir siap!)


Selesai Mengecat

Cantik tak?? hahaha.. perasan pulak..





Dah selesai tu.. Rehat la pulak.. Penat weh....




Itu saja aktiviti kami.. Tapi kan bila dah nak pertengahan tahun baru nak cat kan.. Mmg la sbb kami tak puas hati, sbb masa form 1 selalu dapat kelas terbersih tahun ni tak dapat pulak.. Hahaha.. Pape pun.. 
Terima kasih luangkan masa membaca.. Sekian ^_^






Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Berlakon, Lakon, Kon kon...

Liyana yan | 22:18 | 0Comments |
Assalamualaikum...

Hai semua blogger dan pembaca.. Sihat? Kalau sihat Alhamdulillah.. Kalau sakit pulak rehat ye.. ^_^
Semenjak, Dua menjak, Tiga menjak ni kan (ayat Nabil Raja Lawak gitu) lepas saya naik form 2 ni banyak betul kena Berlakon. Saya bukan nyer pandai sangat nak berlakon ni, tapi sbb cikgu suruh buat je la kan.

Mula-mula kena berlakon untuk Bahasa Inggeris, kena berlakon tentang Rumpelstiltskin

(agak2 mcm nie la kan? kih3)

Saya pegang watak Mother hohoho... kena pakai apron dengan benda yang pakai kat kepala tu. Tak ingat nama dia ape, alaaaaaa... kalau kita tengok orang main bola jaring kan kalau diorang tak pakai tudung mesti pakai kain kecik kt kepala tu. Scarf kot nama dia?? hehe... bia jelah.. Petang tadi baru beli warna hitam putih.

Lepas tu kena berlakon untuk Mata Pelajaran Sivik pulak...


Eh.. eh... jangan ingat dah raya tau.. Hehe.. nanti cakap saya tak betul pulak.. Untuk sivik kena berlakon tentang perayaan kt Malaysia kumpulan saya dapt Hari Raya (yeah! senang.. kih3) kumpulan lain dapat Tahun Baru Cina dengan Deepavali. Hohohoho... Nanti saya nak gi taip dialog untuk lakonan kiteorang sbb tadi pon last minute bincang. Orang yg patut buat kerja ni tak datang... grrrrr... sabar je la...

Esok saya nak gi cat kelas.. hehe... nanti esok saya citer aktiviti kami.. okeylah.. sampai sini dulu tau.. Tata ^_^ 













Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Dapat Doodle Nie Part 2!

Liyana yan | 16:32 | 2Comments |
Assalamualaikum...

Selamat Petang semua^^ Mesti ramai yang tido sekarang ni kan.. kan.. kan.. hahaha.. Hari ni saya gembira sangat sbb saya dapat doodle dari segmen doodle nie part 2! Terlepas? Ni haaa post nyer.. Klik SINI!

Sudah tengok? haaa... Comel tak? hehehe.. doodle yg abg hafiz buat mmg chumil2 belaka. Saya antara peminat doddle die. Nak lawat blog dia? Klik SINI!!

Dah tengok?? Comel tak?? Comel kan.. Tak jumpa ke?? Alaaaa... mesti ade punye.. kih3..

Okeylah korang nak tengok ke doodle yg saya dapat mcm mne rupenyer? Tengok gambar bawah..

(Comel tak?? Eheee....)

Terima Kasih sbb membaca, ini sekadar kongsi kegembiraan saya.. Yelah baru first time masuk segmen dapat...Syukur Alhamdulillah ^_^

Sebelum tu tolong klik iklan saya eh...
Klik SINI! dan SINI!! akhirnya di SINI!!!

Kalau dah klik BERITAHU SAYA! sbb nanti saya KLIK AWAK punyer iklan pulak^^






Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

segmen : aku ada blog by miss eiyqa

Liyana yan | 23:54 | 2Comments |
(Klik banner di atas kalau nak join)

Nama: Cik Setuju/Yan
Nama blog: Yan Yun Yin Blog!
Url blog: http://berstoryatsini.blogspot.com
Usia blog: 3 bulan 21 hari 

Saya Tag





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Segmen : Jom Join Bloglist Mieya Atiera

Liyana yan | 15:57 | 0Comments |
Assalamualaikum....

(Klik baner kalau nak join)

Hari ni saya masuk segmen lagi. Cik Mieya Atiera yg ajak saya join so, saya masuk ajelah.. 
Masuk ramai-ramai tau ^_^






Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Segmen : Nak Doodle Nie Part 2!

Liyana yan | 00:31 | 2Comments |
Assalamualaikum...



Hari ni saya join satu segmen Klik Doodle untuk join okey.

Nama : Yan
Warna Feveret : Purple #CC33FF





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Risalah OXY di Sekolahku

Liyana yan | 00:02 | 0Comments |
Assalamualaikum... 
(Haaaa.... Jawab tak jawab dosa kih3)

Hari ni, lepas habis perhimpunan kami dapat risalah OXY dan dapat la 1 peket Oil Contol Wash yg kecik dan comel kat dalam tu. Semua orang dapat satu tapi ada la beberapa orang beratur balik nak amik banyak2. (amboi.. ingat nak buat bisnes ke amik banyak2)

Sebenarnya saya pengguna OXY, saya baru satu tahun lebih guna OXY memang dia berkesan cuma dia lambat sikit. Jadi, kena lah BE PATIENT (ala2 cakap London gitu) Sabar Separuh daripada Iman.
Tapi saya tak cakap la 100% berkesan. Lain kulit lain dia punyer kesesuain. Kalau nak lagi selamat baik tanya dekat mana2 Pakar Kulit yg berdekat tu cara paling selamat la. 

OXY ni selalunye untuk kulit muka remaja yg berminyak. Ada tiga tak silap saya. OXY keluarkan produk untuk mengawal minyak, mengawal jerawat dan mengawal noda hitam (Blackhead). Tapi semuanyer tetap untuk kurangkan minyak juga. Kalau ragu2 dan nak tanya soalan gi sini => SINI!! 

Antara produk OXY

(credit to MY OXY)

(credit to MY OXY)

(credit to MY OXY)

(credit to MY OXY)

Bedak pun ada tau...

(credit to MY OXY)

Haaaa.... cukup lah banyak sangat gambarnyer.. Kalau berminat dan nak beli boleh la tengok 
harganye di SINI!! 

Ini sekadar berkongsi cerita jangan la salah kan saya pulak kalau ade pape terjadi. Paham kan?? Lakukan atas Risiko sendiri. Jangan la cakap saya ni pandai cakap je, saya buat cerita ni sbb saya pengguna OXY jadi tak salah kita berkongsi pengalaman, untuk saya ia mmg berkesan. Saya berhenti setakat sini sahaja okey, kalau ada cerita dan info terkini saya akan tulis lagi ye. Okey.. Papai^^





Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Ridsect Super Heroku...

Liyana yan | 19:58 | 0Comments |
      Assalamualaikum...



Haaaa... Ada rasa nak tau tak kenapa Tajuk Entri hari ni macam tu. Hehehe.. Okeylah tanpa membuang masa 'Cik Setuju' akan mula mencaritakan 'Kisah Ridsect Super Heroku'

Semua tau Ridsect tu untuk membunuh nyamuk betul tak? (eh..eh..mcm xtau pulak). Siapa tak tau nyamuk tu apa tengok gamba bawah tu ha (mcm ajar budak tadika yg comel2 tu pulak.. ehee...)

(Nie nyamuk kartun tau.. Hehe..)

Alaaaa.. Bile nak cerita nie... Mesti dah malas kan nak tunggu? Okey.. Bawak Besabor.. Hehehe..

Kisahnya macam ni, masa hari Selasa sekolah saya ada buat latihan sukan waktu petang. Nak tau saya rumah apa? Saya rumah batu.. hehe... Maaf-maaf... Saya rumah biru. Okey saya teruskan cerita.. Mula-mula kami kena lari tapi saya tak boleh lari sebab saya tengah pening, boy saye tak tau pun saya tak sihat masa tu sebab saya tak nak dia risau hehehe..

Lepas tu kami kena lontar peluru pulak, saya tak buat pun sebab saya sangat kurus sampai tak boleh nak angkat benda berat tu.. hahaha... Akhir sekali baru kami kena buat lompat tinggi masa ni saya buat main-main je sbb saya malas sikit. Masa tu..... Saya dengar orang menjerit 'LIPAN!!!'
Tapi saya buat tak kesah je sebab org yg jerit tu jauh dari tempat saya berdiri. Pastu, kami pon balik lah.

Masa perjalanan nak balik tu saya rasa benda yg mencucuk kat kaki, saya ingat mungkin 'kemuncuk' alaaa.. yg benda selalu melekat kt kain atau seluar yg selalu ada kat padang tu.. Saya abaikan jela..

Lepas dah sampai rumah tu, saya rasa ada benda yg bergerak kat kaki saya.. Mula-mula saya ingat 'semut' lepas tu saya lipat la kaki seluar tu....
Dengan mata yg Terbeliak.. Dengan degupan jantung yg Laju... Sambil Menjerit..
Saya mengibas kan kaki selaju yang mungkin supaya benda yg ada kat kaki tu terpelanting.

Haaaaaa.... Nak tau apa... Benda yg melekat kt kaki tu adalah.......
LIPAN!!!!!!!!!

Hahahaha... mmg Mimpi ngeri lah.. Nasib baik lipan tu dah Terbabas dari kaki saya. Dengan sepantas kilat saya amik 'Ridsect' Terus halakan senjata saya tu tepat ke sasaran dan... TEMBAK!!!

Hahahaha... Mati la lipan tu.... Nasib baik tak kena Sengat. Panjang lipan tu lebih kurang 5cm.. Tengok gambar lipan yang dah mati tu kat bawah.

(Haaa... Ngeri tak?? Kih3)

Bila lipan tu dah mati saya sapu guna penyapu dan penyodok dan buang dalam tong sampah (kejam x? kih3)
Saya paaaaaaaaaaaaaaaaaaling...... Tak suka Serangga dan Haiwan Reptilia...

Lepas ni saya dah seram nak pegi padang lagi. Nanti terjumpa mak bapak lipan tu lagi masalah..
Tapi... Yang paling peliknyer kan.. Kenapa saya boleh Tak Perasan ada lipan? siap bawak balik rumah pulak tu... Aduhai~







Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

My Cute Android

Liyana yan | 23:26 | 2Comments |
Assalamualaikum Semua...

Hari ni saya bosan duduk kat rumah, tetibe pulak nak maen Lukis-lukis. Masa tengah pikir nak lukis apa saya terus buka blog nak maen Tulis-tulis pulak (hahaha... mana satu nie)

Penah dengar tak telefon bimbit Sony Ericsson Xperia X8 ?
Hehehe... Saya pakai telefon tu lah.. Saya pakai yg warna nie...


(smart tak?? cewah tau la tak smart..)

Masa belek telefon tu TERnampak gambar android warne hijau tu.. Nampak mcm Comel jadi saya cuba la lukis dan cantik kan... Hasilnye?? Jeng Jeng Jeng.... Tengok Bawah....

(comel tak?? alah.. tau la kamu kate tak comel.. ehehe..)
Hahahaha...  Inilah hasil tangan saya yg tak seberapa. Suke ato tak terpulang lah. Kalau saye mestilah saye suke. Hehehe.. Okeylah sampai sini dulu saya Menaip, esok nak sekolah jadi saya kena tido awal.

Terima Kasih kerana sudi membaca^^






Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

1 Year Together (No need to Read)

Liyana yan | 23:57 | 0Comments |
(Comelnyer......)



Wah… Dah Setahun saya bersama dia, tibe-tibe rasa mcm cepat sangat masa berlalu… Kami selalu aje tak persefahaman tapi kami berbaik jugak akhirnye.. Esok nak bagi Hadiah kat dia.. (agak2 dia suke tak??) Tapi, apa yg penting selagi ade ruang di hati dia untuk saya selagi tulah saya cuba untuk menjaga hati dia.

(short aje.. malu nak kongsi lebih2.. hehe..)

Don't be a silent reader, Please Leave a Comment (。◕‿◕。)

Copyright©2012-2016.Allright Reserved by Liyana Aqilah (Yan)